Tid till eftertanke


Har ni tänkt på att vi sällan har, eller tar oss, tid till eftertanke.  På något sätt så kör man ner huvudet och drar upp axlarna och så kör man på. Tills huvudet blir fullt... och vad gör man då...?
Jag försöker ta mig tid att landa och bearbeta allt som rör sig runt i huvudet men ibland kommer det in saker som är för stora och då börjar varningslamporna blinka och sirenerna tjuter varnande "VARNING ÖVERBELASTNING".
Vid dessa tillfällen fungerar det inte att ta en "tankestund" jag måste faktiskt överlämna informationen till hjärnans egen funktion att sortera in information i rätt fack.
Under tiden för jag något där hjärnan inte behöver vara delaktig...om ni förstår. Tittar på någon serie,  spelar spel, lägger pussel eller suduko. Andra delar av hjärnan används medan sorteringen pågår. Sen, när sorteringen är klar är det dags för en promenad eller liknande för att bearbeta det som behöver bearbetas.

Hur gör du för att må bra?
Ha en skön måndag mina vänner. Här lyser solen så underbart att vårkänslorna hoppar i kroppen.

(Foto: pixabay.com)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tankens vingar

Här kommer det sporadiskt att dyka upp tankar och funderingar om livet och vardagen. Du är välkommen att spendera en stund och gärna kommentera tillbaka.

RSS 2.0
Designed by Anastock