Julkort

I dessa bråda dagar inför jul tar jag en paus. Sätter på lite skön julmusik, tänder ett ljus och öppnar paketen med julkort. Jag köper alltid julkort från Unicef, det blir så många goda händelse i ett tänker jag. En del av kostnaden går till Unicefs arbete samtidigt som jag visar min uppskattning av vänner och familj med ett kort. De pryder också sin plats, var de hamnar nu hamnar i ditt hem. Själv brukar jag sätta upp dem på insidan av ytterdörren, det ger en så varm och glad känsla när man ser dem.
 
Jag vet att många har slutat att skicka julkort, det sparar på miljön och man väljer att skänka pengar istället. Många har ju andra vägar istället att mötas, sociala medier mm. En vän behöver aldrig vara långt borta. Jag respekterar det sättet fullt ut.
 
För min del kommer jag att fortsätta att skicka kort ett tag till. Det är en så härlig känsla att plocka fram korten och en bra penna. Tända ett ljus, sätta på go´ julmusik och ta fram listan med namn och adresser. Det blir en stund av minnen och goda tankar för var och en på listan. Ibland får jag lägga till namn på listan, ibland måste jag tyvärr plocka bort namn. Ibland får dessa personer stå kvar på listan iallafall, de får en tanke och ett minne, där de är även om det tyvärr inte går att skicka kort till himmlen.
 
Just idag har julgudarna varit extra tillmötesgående, det snöar utanför fönstret så julstämningen är på topp.
 
I mina ögon handlar julfirande om kärlek i överflöd, kanske blir någon glad över att få ett kort de kan sätta på en hylla eller sätta fast på dörren. Kanske någon suckar och slänger det i soporna. Hur eller hur har var och en fått en tanke och ett kärleksfullt minne med sig från mig.
 
Glad tredje advent mina vänner 💖
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tankens vingar

Här kommer det sporadiskt att dyka upp tankar och funderingar om livet och vardagen. Du är välkommen att spendera en stund och gärna kommentera tillbaka.

RSS 2.0
Designed by Anastock